woensdag 20 juni 2012

Bodylotions & Bodybutters

Het grootste verschil tussen de bodylotion en de bodybutter is voor iedereen wel erg duidelijk denk ik. De bodylotion is veel vloeibaarder van textuur terwijl de bodybutter eerder vaster is. Zoals de naam het al weggeeft gelijk het erg op boter. Ik laat jullie vandaag mijn exemplaartjes zien met een beetje extra info. 


Links zie je 2 bodylotions van Dove. 
De Visible effects (de eerste) en de Supreme silk lotion. Beide bodylotions ruiken naar de bekende Dove-geur. de geur blijft na het aanbrengen wel wat hangen maar stoort mij totaal niet. De visible effect lotion heeft echt de bedoeling om te hydrateren en belooft elke laag van je huid te voeden. de Supreme silk lotion daarentegen zorgt vooral door een glanseffect dankzij de lichtreflecterende deeltjes, maar uiteraard heeft elke bodylotion ook een hydraterende werking. 

Daarnaast zie je de bodymilk van Bodysol.Dit vind ik de fijnste wat betreft verpakking. Het pompflesje werkt hygiënisch en je kan perfect doseren. Deze bodylotion richt zich vooral op het voeden en beschermen van de huid en dankzij de vitamine E die in het product zit helpt het de elasticiteit van de huid te verbeteren. de geur is zacht, een beetje zeepachtig maar ook hier vind ik het niet storend. De lotion smeert goed uit, trekt vrij snel in en maakt je huid echt zacht. 

De Fa nutriskin bodylotion is verrijkt met 7 oliën. De voedende ingrediënten zorgen voor een een hydratatie en beschermen te huid tegen uitdrogen. deze bodylotion ruikt wat zoeter, mede dankzij de toevoeging van acai bessen. de geur blijft goed hangen maar je moet er denk ik wel van houden. En hoewel er op bus staat dat de bodylotion niet plakt vind ik dit toch wel. 

De bodylotion van Melkmeisje is, voor mij, naast die van Bodysol, de zachtste om aan te brengen. Hij smeert erg goed uit, trekt snel in en geeft geen plakkerig gevoel. de geur is dan weer wat zwaarder en precies wat 'muffer' niet zo mijn ding. 

De ronde potten zullen voor iedereen wel bekend voorkomen, tenzij je de voorbije jaren onder een steen hebt geleefd.. :o) 
Dé bodybutters van The bodyshop. Bodybutters zijn erg rijke crèmes en zijn echt bedoeld om intensief te hydrateren waar je bij een bodylotion soms een vertevigende, zelfbruinend, ..effect kan bekomen. 
De bodybutters die je hier ziet zijn de shea body butter en de shimmer coconut body butter

Zelf gebruik ik in de winter liefst bodybutter omdat mijn huid dan echt droog is en in de zomer een lichtere bodylotion. Maar uiteraard hoeft dit niet zo voor iedereen te zijn. 

Welk bodylotion of bodybutter gebruiken jullie? 


3 opmerkingen: