maandag 11 juni 2012

Nagelriemen verzorgen

We lakken onze nagels, we smeren handcrème, maar hoe zit het met onze nagelriemen? Geven we die wel voldoende aandacht?
Gezonde nagelriemen zijn de basis voor gezonde en mooie nagels ! Verwen ze dus goed !!!


Wat heb je nodig?


* Badje met lauwwarm water
* bokkepootje
* Nagelriemschaartje
* nagelriemolie of crème

Hoe doe je het?


* een belangrijke eerste stap is dat je nagelriemen goed zacht zijn. Wanneer je net uit de douche of het bad stapt kan je dus dadelijk aan de slag. Anders neem je voor 5 -10 minuutjes een lekker handbadje in een bakje met lauw water en een zachte olie of zacht zeepje.

* Als je last hebt van wat losse velletjes kan je deze verwijderen met een nagelriemschaartje of met de achterkant van het bokkepootje. daar zit vaak een soort mesje aan vast.
Let op !! Verwijder nooit je volledige nagelriem !!! De nagelriem beschermt je nagel en moet er dus zijn voor de gezondheid van je nagel.

* Vervolgens masseer je de nagelriemen in met een speciale olie of met de lemony flutter van Lush.

* Lijkt het alsof je nagelriem op je nagel gekleefd zit, dan kan je met het bokkepootje je nagelriemen wat naar achter duwen.

* Als finishing touch kan je je handen nog lekker insmeren met een voedende hand-en nagelcrème et voila !

Mijn 2 favorieten : de Lemony flutter van Lush en een nagelriemolie van Le Chat, verkrijgbaar bij sommige nagelstylisten

Zelf doe ik dit ongeveer een keer om de 2 weken maar nog belangrijker is om je nagelriemen elke dag in te smeren met nagelriemolie of -crème. Het bekendste wapen hiervoor is natuurlijk de Lemony flutter van Lush, een goed voedende crème die een heerlijk citroenachtig geurtje achterlaat.

Schenk jij veel aandacht aan je nagelriemen? 

1 opmerking: