maandag 18 juni 2012

Review : Catrice Photo finish foundation

De catrice photo finish foundation heb ik al veel zien passeren op verschillende blogs. Ik was benieuwd of hij inderdaad zo goed werkt als ze zeggen. Dus voor 6.49€ nam ik deze mee uit het kruidvat.

De foundation bestaat in 5 kleuren
 010 Sand Beige
 020 Rosy Beige
 030 Caramel Beige
 040 Sun Beige
 050 Deep Bronze

Zelf heb ik de kleur 020 Rosy beige meegenomen. 

Zoals jullie boven op de foto kunnen zien zit de foundation in een pompflesje waardoor je goed kan doseren. Een groot pluspunt aan de verpakking vind ik het stickertje rond de dop. Vaak heb je in het kruidvat echt van die kleverige plakband rond make-up wat een smerig boeltje nalaat nadat je de plakband na 3uur eraf hebt gepulkt. :o) 
Geen probleem mee bij deze verpakking, een gemakkelijk te verwijderen laagje waardoor je ook nog eens zeker bent dat er nog niemand is aangekomen. 


De foundation belooft heel wat;  een frisse en lichte formule met lichtreflecterende pigmentdeeltjes, verwijdert imperfecties, matcht met je huid, een natuurlijke ‘glow’ zonder masker effect, blijft tot 18 uur zitten, olie-vrij en met resultaat dat je huid er Photoshop-bewerkt uit zal zien. 

Werkt hij ook echt? Wel , ik vind het zeker een goede foundation. Hij is vrij dik van structuur en dekt goed, maar toch heb je inderdaad geen "masker" gevoel en voel je de foundation niet echt zitten op je gezicht.
De belofte dat hij 18uur blijft zitten vind ik nogal royaal genomen. Hij houdt voldoende lang maar 18u? Nee hoor :o) Best even bijwerken als je een volledige dag voor de boeg hebt.

Algemeen genomen is dit een prima budget foundation !! 

De hoeveelheid van 1 pompje, ruim voldoende ! 


Zijn jullie bekend met deze foundation? Wat vinden jullie? 

3 opmerkingen:

 1. Ik vind dit echt een geweldige foundation. Ik gebruik hem ook regelmatig op klanten (ik werk als visagist) en iedereen vindt hem super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super dat je klanten hem zo goed vinden. Budgetty en goed ! just how we like it :)

   Verwijderen
 2. Ik gebruik deze foundation ook al enkele maanden,
  maar ondanks mijn vette huid (waar hij niet zo geschikt voor leek te zijn) doet hij prima zijn werk.
  Ik gebruik hem samen met een tinted moisturizer van Clinique en laat mijn huid niet overdreven hard glimmen maar geeft me die "healthy glow". Zeker nu in de zomer vind ik het een fijne foundation.
  Beauty on a budget, altijd fijn!

  Liefs,
  Evelyne Colourblogs

  BeantwoordenVerwijderen